Tot dulcele din rola mea

'But at the very moment when the gulp mixed with cake crumbs touched my palate, I gave start, suddenly alert to the extraordinary phenomenon that I was experiencing.' – Marcel Proust, Swann's Way, Remembrance of Things Past

Salata de cartofi noi cu oua de prepelita

15/05/2014 by Dulcele din Rola

Salata de cartofi noi cu oua de prepelita, si incepem din nou seria de preparate  cu fructe sau legume de sezon.

Anul trecut, in pofida asteptarilor mele, am descoperit ca exista foarte multe retete cu fructe care sunt geniale: clafoutis cu cirese, galette cu capsune sau cu nectarine si afine, sorbet de zmeura, financier cu migdale si caise, vi le amintiti, nu-i asa? Cunosteam doar pandispanul cu capsune sau cu cirese dar, fiind atat de obisnuita cu el, l-am considerat un dulce oarecare. Fructele raman c-un gust usor acrisor si acest lucru mi s-a fixat ca pe o regula in minte – fructele la cuptor isi altereaza savoarea. Gresit! Trebuie doar sa alegi reteta potrivita.

In acest moment, cartofii noi sunt peste tot si am profitat de ocazie pentru a-i aduce pe ei in prim plan.  ‘Plenty‘ a lui Yotam Ottolenghi este o  adevarata sursa de inspiratie in materie de salate si nu numai. Astfel inspirata, am purces la realizarea acestei salate gustoase si satioase, perfecta si pentru mesele la iarba verde.

 

Salata de cartofi noi cu oua de prepelita

 

Salata de cartofi noi cu oua de prepelita

 

 Ingrediente:

15 oua de prepelita

150 gr mazare congelata

700-800 gr cartofi noi (mici/medii)

1/2 cana patrunjel

1/3 cana muguri de pin

1/2 cana parmezan ras

2 catei de usturoi

1 cana ulei de masline

1/2 lingurita otet

2-3 fire de menta

sare, piper

 

Royal Potato Salad 175

 

Punem ouale de prepelita intr-o craticioara, umplem vasul cu apa rece cat sa le acopere si-l punem pe foc. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, mai tinem ouale pe foc intre 30 de secunde si 2 minute, depinde de cat de moi le vrem. Le trecem apoi prin jet de apa rece si le curatam.

Lasam mazarea sa se dezghete si apoi o punem intr-un vas cu apa fiarta pentru 30-50 de secunde (cat sa nu-si schimbe culoarea). Odata gatita, o luam cu o paleta si o punem deoparte.

Curatam cu buretele cartofii si-i punem intr-o oala cu apa fiarta. Ii gatim pentru 15-20 de minute sau pana se inmoaie, depinde de marimea lor.

Cat timp fierb cartofii, punem patrunjelul, mugurii de pin, parmezanul si usturoiul intr-un robot de bucatarie si tocam pana obtinem o pasta. Adaugam uleiul de masline si procesam pana obtinem o pasta fluida, un fel de pesto (puteti folosi si frunze de busuioc, eu le-am exclus).

Odata fierti, scurgem cartofii si-i lasam putin sa se raceasca, cat sa-i putem tine in mana – nu ii lasam sa se raceasca bine deoarece cu cat vor fi mai calzi, cu atat vor lua mai multa aroma de la pasta facuta.

 

Royal Potato Salad

 

Taiem cartofii pe jumatate si-i punem intr-un bol. Adaugam pasta pesto, otetul, frunze de menta si mazarea si amestecam bine, chiar daca unii cartofi se vor zdrobi putin (vor lua mai multa aroma). Adaugam sare si piper.

Taiem ouale de prepelita in 2 si le adaugam in salata de cartofi, amestecand usor. Putem orna cu frunze de patrunjel si menta. Pofta buna!

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Posted in Dulce |

Comments are closed.