Tot dulcele din rola mea

'But at the very moment when the gulp mixed with cake crumbs touched my palate, I gave start, suddenly alert to the extraordinary phenomenon that I was experiencing.' – Marcel Proust, Swann's Way, Remembrance of Things Past

Mamaia – Constanta – Marea Neagra

14/08/2013 by Dulcele din Rola

 

Abia intoarsa din vacanta, m-am gandit sa impartasesc cu voi emotiile traite la revederea Marii Negre dupa ani si ani.

In primul rand, vreau sa precizez ca acesta va ramane un blog culinar de unde va veti putea inspira ori de cate ori veti ramane in pana de idei sau veti dori sa faceti ceva deosebit. Desi preponderent cu retete dulci, aici veti gasi mereu un prieten care va va ajuta neconditionat cu sfaturi, idei, solutii in scopul realizarii atat a unui desert cat si a unei gustari de exceptie.

In al doilea rand, impresiile. Au trecut 7 ani de cand am vazut pentru prima si ultima data Marea Neagra si va puteti da seama ca nu am mai revenit in tot acest timp deoarece nu a fost tocmai conform asteptarilor mele ceea ce am intalnit – o plaja foarte aglomerata, o mare cu multe gunoioase plutind, doar doua-trei locuri unde puteai servi masa si acelea tip fast food si multa muzica deloc pe gustul meu.

Anul acesta insa, am fost foarte placut impresionata. Am fost in Mamaia.  Am dat peste un alt peisaj – de la plaja, mancare, muzica pana la oameni si sporturi nautice – o schimbare la 360 de grade si un loc unde o sa revin cu mare placere.

Ca si locuri bune pentru a manca sau servi ceva racoritor, recomand restaurantele ‘Blue Beach’ si ‘Bar Pasticceria’, si barul H2O. La ‘Blue Beach’ sau ‘Ammos’ (gr. nisip) poti comanda la preturi accesibile un meniu mediteranean delicios. Eu am optat pentru ceva grecesc –  frigarui de pui cu tzatziki, lipie si salata sau pita souvlaki si au fost foarte bune. Daca mancarea italieneasca este preferata voastra, puteti merge la restaurantul ‘Bar Pasticceria’ unde mancarea arata foarte bine – aici am savurat un cannolo siciliano delicios si o cupa de inghetata de fistic. Racoritoare am consumat atat la H2O, cat si la Crazy Beach, dar atmosfera si servirea de la H2O au fost mult mai pe placul meu.

Plaja pare ocupata de sezlonguri de la un capat la altul, dar intre plaja Fratelli si plaja Blue Beach exista o fasie cu nisip alb unde putem sa ne intindem prosopul cu incredere; pretul unui sezlong se dubleaza in weekend si astfel facem si putina economie. Atmosfera pe plaja este foarte relaxanta – mult calm si muzica buna.

 

Mamaia - Black Sea 318-1

Mamaia - Black Sea 166-2

  Mamaia - Black Sea 174-1  Mamaia - Black Sea 367-1

Mamaia - Black Sea 333-1

Mamaia - Black Sea 358-1

Mamaia - Black Sea 391-1  Mamaia - Black Sea 394-1

Mamaia - Black Sea 352-1

Mamaia - Black Sea 355-1

 

Tot in aceasta vacanta m-am hotarat sa gust si eu din faimoasa inghetata ‘La Strada’. Promovata atat de vedete in diferite pictoriale, cat si de terasele de pe plaja, ‘La Strada’ mi-a starnit usor curiozitatea. Am fost la magazin si am ales o aroma comuna – ciocolata. As fi vrut mango sau capsune, dar am observat ca acelea sunt sorbet-uri (si in gama lor au aroma de fructe doar sorbeturile). Senzatia: un mousse de ciocolata, inghetat, si atat. A activat ceva in mine, si anume aduceri aminte ale unui mousse de ciocolata foarte gustos (fara frisca) facut dupa reteta Juliei Child si care trebuie refacut. Si pentru ca tot am precizat-o pe Julia – pe 15 august ar fi implinit 101 ani si, anual, multe blogerite incearca cate o reteta de-a ei pentru aceasta zi. Eu nu am sa pot de aceasta data, dar va invit pe voi sa incercati ceva deosebit si eu va voi prinde din urma cu un articol.

Mai jos este Cazinoul din Constanta – inconfundabil prin arhitectura sa – aflat in plina renovare, la fel ca intreaga zona turistica a portului.

 

Casino Constanta 001-1  Casino Constanta 002-1

 Cazino Constanta – Simbolul orasului

 

 

 

Tags: , , , , , ,

Posted in Dulce, Sarat |

Comments are closed.